Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ هشتم ربیع الثانی،یازدهمین خورشید امامت در آسمان مدینه طلوع کرد،او آمد تا چراغ ولایت باشد.

در همسایگی نگین شهر قم حرم نورانی کریمه اهل بیت(ع)مسجد مقدس امام حسن عسکری(ع)یادگاری از کرامت این امام بزرگوار به قم است.

این مسجد خرم که به قم شد بنیاد                                            از لطف امام عسکری(ع)شد ایجاد

بنای مسجد مقدس امام حسن عسکری(ع)

حجت الاسلام اکبری،کارشناس مذهبی در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،مسجد مقدس امام حسن عسکری (ع) در قرن سوم هجری به دستور مستقیم امام حسن عسکری(ع)به وکیل ایشان  احمد بن اسحاق قمی در قم بنا شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد:مسجد امام حسن عسکری (ع) از همان ابتدا مورد توجه بزرگان دین و علما قرار گرفته و به عنوان یکی از مساجد جامع شهر قم در میان مردم مشهور شده است.

 

این مسجد باعظمت مورد توجه بزرگان دین و شاهد حضور بندگان مؤمن و پاک و مخلص بوده و زوایای این مسجد، گواه راز ونیاز و تهجد شب‌زنده‌داران و معتکفان بوده است و چه بسیار وعظ و پند‌ها از زبان عالمان وارسته و پرهیزکار در این مسجد طنین‌انداز شده و در این مکان مبارک، ستارگان علم و تقوا به اقامة جماعت و اعتکاف پرداخته‌اند و محل تدریس بسیاری از علما و مدرسان عالی‌مقام حوزة علمیه بوده است.

نگارش کل آیات قرآن کریم به طول ۹ کیلومترمربع

جعفری،معمار مسجد مقدس امام حسن عسکری(ع)در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم،در معماری مسجد مقدس امام حسن عسکری (ع) گفت: از تجارب معماری برخی مساجد دنیا در این بنای عظیم استفاده شده است، برخی ویژگی‌های خاص معماری این مساجد در بسیاری از مساجد دیگر دیده نمی‌شود.

جعفری افزود:در طرح توسعه ،کتابت کل قرآن کریم به خط های کوفی،ثلث،بنایی به دست اساتید خطاطی در کاشی کاری های این مکان مقدس انجام شده است.

او  با بیان این که این بنای عظیم در بیست و پنج هزار متر زیر بنا در پنج طبقه شامل شبستان های مختلف است،ادامه داد: مقدار زیادی از آیات در داخل مسجد و برخی از آن در گلدسته‌ها به نگارش درآمده است،در محدوده زیر گنبد این مسجد به نام ۱۴ معصوم (ع)، تعداد ۱۴ مقرنس قرار گرفته است که در آینده آیات باقی مانده از قرآن در این ۱۴ مقرنس نگاشته و ثبت می‌شود.

جعفری عنوان کرد:وزن گنبد این بنا هشتصد تن است و روی دوازده  ستون کار شده است دهانه گنبد به نام دوازده امام معصوم دوازده مقرنس به متراژ هزار متر کاشیکاری شده است.

او ادامه داد: ارتفاع گلدسته های مسجد مقدس به ارتفاع شصت متر به نام حضرت مهدی(عج)کاشی کاری شده است.

اقامه ۶ نمازجماعت همزمان 

حجت الاسلام تحویلدار،مدیر اجرایی مسجد مقدس امام در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ با اشاره به این که مسجد از دیرباز مورد عنایت و توجه علمای شیعه و دوستداران اهل بیت عصمت و طهارت(ع)بوده است.

او گفت: در این مکان نماز جماعت در هر شبستانی اقامه می شود و تعداد نمازها در شبستان های متعدد به شش نماز جماعت در نماز  ظهر و عصر و مغرب و عشاء می رسد.

حجت الاسلام تحویلدار بیان کرد:در این مکان مقدس در ماه مبارک رمضان  مراسم اعتکاف را داریم که بسیاری از  مشتاقان در این مکان معتکف می شوند.

او گفت:علاوه بر ادای فریضه‌ی نماز، برپایی برنامه‌های فرهنگی و تحصیل طلاب نیز در این مسجد صورت می‌گیرد، این مسجد یکی از پایگاه‌های مهم برگزاری مراسم اعتکاف در استان قم است؛ قدمت برگزاری مراسم اعتکاف در مسجد امام حسن عسکری (ع) به بیش از ۹۰ سال پیش می‎‌رسد.

 مسجد مقدس امام حسن عسکری (ع) مسجد جامع است

تحویلدار گفت:این مسجد، از تمامی خیابان های اصلی، درب ورود داشته و قابل دسترسی است که از این ویژگی می توان جهت برپایی اجتماعات بزرگ در این مسجد استفاده کرد.

او  عنوان کرد: شهرت تقدس این مسجد مقدس در میان مردم به جهت تاسیس این مکان مقدس به امر مستقیم امام حسن عسکری (ع) است، یکی از مساجدی که مردم از آن به عنوان مسجد جامع شهر یاد می‌کنند و در آداب آن، به جا آوردن نماز تحیّت مسجد وارد شده است.

ایجاد کلاس درس حوزه علمیه در مسجد امام حسن عسکری(ع)

حجت الاسلام صافی گلپایگانی،نماینده تولیت مسجد مقدس امام حسن عسکری(ع)در گفت و گو با خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان ازقم؛ با بیان این که این مسجد مقدس از گذشته محل عبادت تهجد و شب زنده داری علما ،بزرگان و مردم شریف قم و سایر بلاد بود،گفت: توسعه مسجد از زمان های دور انجام شده است،در زمان مرحوم آیت الله گلپایگانی حدود ۶۰۰۰ متر از زمین های اطراف به مسجد اضافه شد و بعد از رحلت ایشان کلنگ زنی بنای جدید به دست  آیت الله صافی گلپایگانی انجام شد.

او افزود: این مکان مقدس حدود  ۲۶هزار متر مربع زیربنا دارد،گفت:معماران بزرگ کشور در بازدید از این بنا معماری آن را در منطقه بی نظیر دانسته اند.

او با بیان این که در حال حاضر دروس حوزوی به صورت پراکنده در این مسجد برگزار می شود گفت:در آینده نزدیک قرار است با تکمیل بنای جدید  کلاس درس حوزه علمیه در این مکان افتتاح شود.

نماینده تولیت مسجد مقدس امام حسن عسکری(ع)گفت:این بنا در حال حاضر یکی از پایگاه های بزرگ دینی و اعتبار شهر قم است و ان شاءالله تا ظهور فرزند گرامی ایشان حضرت مهدی(عج) مرکز پخش آثار از مسلمانان جهان اسلام است.

او با تاکید بر اینکه در گذشته این مسجد، محل تدریس برخی ازعلما بوده است، افزود: علمایی همچون آیت الله گلپایگانی (ره) توجه خاصی به این مسجد داشتند، این مسجد از همان ابتدا محل اعتکاف آیت الله گلپایگانی (ره) بوده و ایشان همیشه بر توسعه این مکان مقدس تاکید داشتند.

مسجد مقدس امام حسن عسکری(ع)با بیش از هزار و صد سال قدمت در طول تاریخ با عظمت خود همواره پایگاه دینی برای نشر معارف اهل بیت علیهم السلام است.

انتهای پیام/ش

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناسبت های مذهبی مسجد امام حسن عسکری ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۹۷۰۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام

روستای تاریخی فهرج استان یزد با جاذبه‌های متعدد فرهنگی، تاریخی، اجتماعی و گردشگری جزو ۸ روستای ایران در مسیر جهانی شدن در سال ۲۰۲۴ قرار گرفته است و مسئولان درصدد معرفی هرچه بهتر این روستا و رسیدگی به آن هستند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از یزد، چند سالی است که بعضی روستاها با یکسری ویژگی‎‌ها و شرایط خاص کاندید معرفی روستای‌های هدف گردشگری می‌شوند، روستاهایی با ۹ شاخص مرتبط با اهداف توسعه پایدار (SDG) از جمله منابع فرهنگی و طبیعی، ترویج و حفظ منابع فرهنگی، پایداری اقتصادی، پایداری اجتماعی، پایداری محیط زیست، پتانسیل و توسعه گردشگری و ادغام زنجیره ارزش، حاکمیت و اولویت‌بندی گردشگری، زیرساخت، ارتباطات و بهداشت، ایمنی و امنیت در تحقق توسعه پایدار شناسایی و پرونده آن‌ها به سازمان گردشگری ملل متحد (UNTOURISM) ارسال شده است.

امسال فهرج در استان یزد جزو این روستاها قرار گرفته است و مسئولان استان در تلاش برای معرفی بهتر و بیشتر جاذبه‌های این روستا هستند. روستاهایی که برای معرفی پرونده آن‌ها ارسال شده است باید جمعیتی کمتر از ۱۵ هزار نفر باشند و به لحاظ طبیعی در منطقه‌ای باشد که دارای ویژگی‌های خاصی از جمله فعالیت‌های سنتی کار کشاورزی، جنگل‌بانی، نگهداری از دام و ماهی‌گیری و امرار معاش از این راه، دارا بودن کل جامعه از فرهنگ، سبک زندگی و ارزش‌های مشترک و نقش موتور محرکه بودن گردشگری در روستاها را داشته باشند، همچنین لازم است انگیزه و ابتکاری برای تبدیل شدن به یک روستای جهانی وجود داشته باشد.

مسجد جامع فهرج، نخستین مسجد ایران عنوان شده است. معماری بنای این مسجد جامع متعلق به دوران ساسانی است، المان‌های آن در داخل شبستان به زمان ساسانیان تعلق دارد و مناره‌ها در قرن ششم به مسجد اضافه شده است.

روستای فهرج در استان یزد در ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی یزد و در مسیر جاده یزد – بافق قرار گرفته است و با توجه به بناهای موجود در آن قدمت این روستای تاریخی به قبل از پیدایش اسلام بازمی‌گردد.

آب و هوای روستا نیمه‌بیابانی است و تابستان‌هایی به شدت گرم و آب و هوایی مطبوع در فصل سرد سال دارد، همچنین اختلاف دمای شب و روز در فهرج زیاد است و حتی در روزهای داغ تابستان شب‌هایی خنک دارد؛ بهترین زمان سفر به فهرج اوایل بهار، فصل پاییز و اواخر زمستان است. از دلایل عمده گزینش روستای فهرج در لیست کاندیداهای روستاهای هدف گردشگری در دهکده گردشگری روستاهای جهانی این است که این روستا ظرفیت‌های مختلف فرهنگی، کشاورزی، گردشگری و تفریحی دارد.

مسجد جامع فهرج، نخستین مسجد ایران عنوان شده است و قدمت آن به نیمه اول قرن اول هجری باز می‌گردد. نقشه این مسجد شبیه یکی از طبقات تخت جمشید به نام خزانه است که آتش گرفته و سوخته است. معماری بنای این مسجد جامع متعلق به دوران ساسانی است، المان‌های آن در داخل شبستان به زمان ساسانیان تعلق دارد و مناره‌ها در قرن ششم به مسجد اضافه شده است.

نظریاتی مبنی بر آتشکده بودن مسجد جامع فهرج مطرح شده است که رد می‌شود، زیرا تمام شبستان‌های مسجد رو به سمت قبله بنا شده است، مسجد جامع فهرج همچنین دارای یک طبقه زیرین است که در آن بسته است و هنوز هیچ گونه کاوشی در آن صورت نگرفته است. یکی از اهالی فهرج عنوان می‌کند که پدربزرگم می‌گفت طبقه زیرین در یکی از گوشه‌های مسجد قرار دارد و مردم از طریق دری که در آن سمت قرار داشت به طبقه زیرین می‌رفتند.

مناره مسجد جامع فهرج فانوس کویری نام گرفته است؛ با توجه به اینکه این روستا بین یزد، بافق و کرمان قرار داشته است بازرگانانی که عبور می‌کردند از مناره مسجد به عنوان نشانی استفاده می‌کردند تا روستا را گم نکنند، در راستای معرفی فهرج در دهکده جهانی این مناره فانوس کویری عنوان شده است.

کشاورزی در فهرج نیز از قدیم‌الایام وضعیت خوبی داشته است و در حال حاضر نیز جزو اولین صادرکنندگان صیفی‌جات در یزد به شمار می‌رود و گلخانه‌های متعددی دارد، از دیگر جاذبه‌های این منطقه گردشگری کمپ‌های کویرنوردی آن است، فهرج کویر بکر و دست نخورده‌ای دارد و مجهزترین کمپ‌ها در این روستا ساخته شده است.

حمام تاریخی فهرج نیز در این روستا قرار دارد و شامل ویژگی‌های منحصربه‌فردی است. این حمام سیستم گرمایش لوله‌ای زیرین دارد که شبیه سبک امروز در گرم کردن منازل است، یک مسیر مَحرم رو و حمامی کوچکتر با در جداگانه‌ای وجود دارد تا اگر زنی در روز مردان یا مردی در روز زنان به حمام نیاز داشت بتواند بدون اینکه بقیه او را ببیند به حمام بیاید.

پدر و اجداد زنده‌یاد مهدی اخوان ثالث، اصالتاً از اهالی روستای «فهرج» یزد بودند تا اینکه پدر او به همراه دو برادر دیگر برای تجارت به خراسان مهاجرت می‌کنند و مهدی اخوان ثالث در مشهد متولد می‌شود.

اخوان ثالث حتی در شعری به فهرج که انار آن از دیرباز مشهور بوده، اشاره می‌کند «بودش انارِ فهرجیّ شیرین / عقدۀ مَلَس نبودش عقدا را.» خانه اجدادی مهدی اخوان ثالث نیز، خانه‌ای خشت و گلی بوده و به مسجد جامع تاریخی فهرج چسبیده است.

این روستا دارای بازار تاریخی و بوم‌گردی‌های فعال و پررونقی می‌شود که سبب شده است این روستا در لیست تورهای گردشگری قرار داشته باشد، فهرج دارای بناهایی ناشناخته از جمله گنبدخانه است که قدمت آن به دهه سوم هجری قمری باز می‌گردد.

کد خبر 749555

دیگر خبرها

  • تشییع دو شهید گمنام دفاع مقدس در مسجد مقدس جمکران
  • پیکر مطهر ۲ شهید گمنام در مسجد جمکران آرام گرفت 
  • پیکر مطهر ۲ شهید گمنام در مسجد جمکران آرام گرفت
  • تشییع دو شهید گمنام در مسجد مقدس جمکران 
  • مردم قم با ۲ شهید گمنام دوران دفاع مقدس وداع کردند
  • شهدای کربلای ۵ و عاشورا مهمان مسجد مقدس جمکران
  • سازمان همکاری اسلامی حمله تروریستی به مسجدی در هرات را محکوم کرد
  • پیکر دو شهید گمنام در مسجد جمکران مقدس آرام می‌گیرد
  • ۲ شهید گمنام در آستان مقدس مسجد جمکران آرام می‌گیرند
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام